formularioHidden
formularioRDF

L´univers clàssic dels nostres mots

Aquest és l’espai etimològic obert a la col·laboració dels alumnes de Grec i de Llatí de batxillerat i de 4t d’ESO de l’institut Premià de Mar per tal que a partir dels ètims grecs i llatins es millori la capacitat lèxica per a comprendre de manera reflexiva el significat originari de les paraules i utilitzar de manera precisa i rigorosa el vocabulari d’origen grec i llatí, tant el cientificotècnic específicament com l’incorporat al llenguatge quotidià. 

  • L’etimologia justifica la grafia i el significat de les paraules, i reforça la base dels coneixements lingüístics i culturals.
  • Contribueix a l’adquisició de la competència lèxica.
  • Permet el treball interdisciplinari.
  • L’aprenentatge progressiu d’ètims grecs i llatins contribueix a l’enriquiment del vocabulari i a la millora de les capacitats de comprensió i d’expressió en les llengües actuals, així com en l’aprenentatge de la llengua grega i llatina.
  • Facilita el coneixement exacte de mots cultes i de tecnicismes en la majoria de llengües modernes.
  • El domini del llenguatge científic, tècnic i humanístic facilita estudiar altres idiomes.
  • Els ètims ajuden a la lectura comprensiva dels textos grecs i llatins i alhora permeten un treball etimològic i plurilingüe.
  • El format blog permet la bidireccionalitat i l'aprenentatge progressiu, col·laboratiu i cooperatiu; alhora l'ús d'eines digitals com Thinglink, Tagxedo, Kahoot... fan molt més dinànic i atractiu l'aprenentatge.
Año de edición 2014
Año de edición 2015
Premio Segundo premio

About this resource...

Visits 681

Valoración 0 I like

Editores: MARU DOMENECH · Espiral: Educación y Tecnología , Gemma Grau Ansó · Espiral: Educación y Tecnología , Margalida Capellà Soler , Ciber Espiral · Espiral: Educación y Tecnología , Grupo de Edición de Edublogs · Espiral, Educación y Tecnología

0 Comentarios

Do you want to comment? Sign up or Sign in

Ganadores del X Premio Espiral Edublogs

Mapas

CARGANDO...

Ir a Mapas
Biblioteca

CARGANDO...

Ir a BNEscolar
EduBlogs

CARGANDO...

Ir a Edublogs
Odite

CARGANDO...

Ir a Odite