formularioHidden
formularioRDF

Els alumnes de 2n de batxillerat de Grec del curs 2012/13 van començar i nosaltres hem continuat enguany editant articles i comentant a Literatura grega a escena com una tasca acadèmica qualsevol, doncs la finalitat principal d'aquest bloc és de conèixer els autors imprescindibles de la literatura grega i d'aprendre sobre les obres clàssiques gregues que encara avui llegim i admirem.

Ens agrada llegir i ens agrada escriure, així que quan la nostra professora de Llatí i de Grec, editora del bloc El Fil de les Clàssiques, Margalida Capellà Soler, ens va presentar la possibilitat de començar un bloc, ens va semblar una gran idea, no només pel contingut clàssic, sinó també com un reforç autodidàctic de competències comunicatives i digitals, així com el treball cooperatiu.

No és la primera vegada que escrivim en un bloc, hem estat participant en Aracne Fila i FilaL'empremta d'Orfeu i en La cinta de Nike durant els últims quatre anys i, com la Laura, molts de nosaltres hem fet el  Treball de recerca en format bloc, i cal dir que poc a poc hem anat millorant en la nostra expressió escrita i ens hem anat adaptant a les noves tecnologies, coneixement indispensable en la nostra societat. Per aquest motiu, la majoria dels articles d'aquest bloc estan enllaçats amb apunts d'Aracne Fila i FilaLa cinta de Nike i Òpera amb referents, així com de El Fil de les Clàssiques.

Literatura grega a escena, hi podem trobar informació sobre els gèneres més representatius de la literatura grega: l'èpica, la lírica i el gènere dramàtic (tragèdia i comèdia). Els articles tracten des de les biografies dels autors grecs més importants (HomerApol·loni de RodesPíndar,Safo de LesbosSemònides d'AmorgosSemònides de Ceosel cànon de les poetesses greguesÈsquilSòfoclesEurípidesAristòfanes i Menandre) a l'anàlisi formal de les seves obres literàries (Antígona de Sòfocles i Medea d'Eurípides). Des de l'actualitat política i cultural amb referències literàries gregues (Antígona a la premsaAntígona a la ràdioMedea a escena) a la seva pervivència en l'art i en la vida quotidiana (Pervivència de Medea a "La sang" de Mercè RodoredaInfluència d'Antígona en el cinemaDe Sòfocles a EspriuAntígona feta carrer!Medea de PassoliniMedea de Cherubini)...

Gràcies a la recerca i la síntesi de la informació que hem anat cercant, hem aconseguit no sols premis i reconeixements (premi Esdelibro 2013 categoria Batxillerat i 2n premi Eidéa 2013 Batxillerat Social i Humanístic) sinó aconseguir que ara aquest bloc disposi d'articles documentats i redactats acuradament, articles que poden ser de gran ajuda per a alumnes del Batxillerat Humanístic i Social i concretament per a l'assignatura de Grec de segon. Esperem doncs, que el nostre bloc enriqueixi el món clàssic digital i que us animi, si encara no ho feu, a llegir els clàssics per entendre millor el nostre present i preparar-nos bé per al futur.

Año de edición 2015
Premio Primer premio
Año de edición 2014

Acerca de este recurso...

Visitas 842

Valoración 0 Me gusta

Editores: Milagros Barrio · Espiral: Educación y Tecnología , Isabel Ruiz Pérez · Espiral: Educación y Tecnología , Margalida Capellà Soler , Ciber Espiral · Espiral: Educación y Tecnología , Grupo de Edición de Edublogs · Espiral, Educación y Tecnología

0 Comentarios

¿Quieres comentar? Regístrate o inicia sesión

Ganadores del X Premio Espiral Edublogs

Mapas

CARGANDO...

Ir a Mapas
Biblioteca

CARGANDO...

Ir a BNEscolar
EduBlogs

CARGANDO...

Ir a Edublogs
Odite

CARGANDO...

Ir a Odite